Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.06.2010 13:15 - Едноминутно изказаване в пленарна зала относно политически критики срещу българското правителство
Автор: andreykovatchev Категория: Политика   
Прочетен: 1493 Коментари: 0 Гласове:
1



Благодаря ви г-н Президент,

 

Бих искал да отговоря на изказването в пленарна зала на 5 май от мой колега от групата на Социалистите и Демократите, в което той отправя безпочвени политически критики срещу българското правителство.

 

За първи път от началото на прехода, България показва политическа воля не само на думи, но и с дела за борба с корупцията и организираната престъпност. Конкретните резултати постигнати в тази насока  се потвърждават както от международните партньори на България така и от гражданското общество в страната. Подкрепата за министър-председателя и министъра на вътрешните работи е 56% и респективно 60% одобрение.

 

Остава обаче въпросът защо България се забави толкова много и не на опашката в Европейския Съюз по стандарт на живот. Отговорът трябва да се търси още в користните намерения на комунистическата номенклатура от края на 80-те години на миналия век, която успя през 20 годишния преход, използвайки репресивният апарат на държавна сигурност и пипалата си в тогавашната държавна икономика, да превърне своята политическа власт и в икономическа и да я предаде в ръцете на своите синове и внуци, като запази агенти си във всички ключови министерства, банки и промишлености в страната. Срещу нерегламентираното обвързване на политика и икономика се бори сегашното българско правителство с всички законови средства допустими в една европейска правова държава.

 

И на края искам да изкажа своето съжаление, че ПЕС припозна за свои партньори синовете на тоталитарния режим в моята страна.

В тази връзка призовавам колегите от групата на СиД да почерпи опит от  немските си колеги от SPD в отношенията им с наследниците на бившата комунистическа партия от ГДР. БСП е партия пряк наследник на комунистическата партия в България подобно на Левите в Германия.

 

Трудностите около формирането на правителство в СРВ (NRW)  са пресен пример за това колко е актуална темата и днес.

 

 

Благодаря ви за вниманието!



Тагове:   Относно,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: andreykovatchev
Категория: Политика
Прочетен: 145831
Постинги: 26
Коментари: 168
Гласове: 46
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031