Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.03.2010 13:48 - Изказване на д-р Ковачев на втория Конгрес на ПП ГЕРБ на 10.01.2010
Автор: andreykovatchev Категория: Политика   
Прочетен: 863 Коментари: 0 Гласове:
0



Уважаеми господин Борисов,

Уважаеми господин Цветанов,

Уважаеми госпожи и господа делегати и гости,

 

Скъпи приятели,

 

За мен е голяма чест и удоволствие да Ви приветствам на националното събрание на Политическа Партия ГЕРБ от мое име като ръководител на българската делегация в най-голямата политическа група в Европейския Парламент, тази на Европейската Народна Партия и от името на моите колеги евродепутати избрани от листата на ПП ГЕРБ Владимир Уручев, Илиана Иванова, Мария Неделчева и Емил Стоянов.

 

Днешното национално събрание е от изключително значение както за партията ни така и за България като част от Европейския съюз. Ние сме партията, която само за три години успя да се наложи като основна политическа сила в България, беше приета рекордно бързо в семейството на Европейската Народна Партия, спечели на два пъти изборите за Европейски и категорично тези за Национален Парламент и за местна власт. Няма как да не се  гордеем с тези успехи.

 

Но най-важното сега е да продължим успешно напред и  оправдаем доверието гласувано ни от българските граждани, за да не се превърнем и ние в поредното българско разочарование. За краткото време от началото на мандата правителството предприема редица мерки в правилната посока; чрез непрестанна и твърда борба с престъпността и корупцията на всички нива; чрез  гарантирането на ясни и прозрачни правила за използването на европейските и българските фондове в полза на българските граждани и българският бизнес.

 

Ние доказахме, че България е надежден партньор на европейските институции и аз мога да ви уверя, че те гледат с голямо доверие на ГЕРБ и на нашето правителство. Това се постига и защитава с денонощния труд от всички, които сме поели отговорността да участваме активно в проекта ГЕРБ.

 

Днес с поглед насочен към една Нова година изпълнена с предизвикателства и надежди нека продължим да доказваме, че България може и има потенциала да се справя с трудностите произтичащи от финансовата и икономическа  криза, че България може да има работеща съдебна система, която да гарантира справедливост и равнопоставеност пред закона за всеки.

 

Искам да ви уверя, че ние вашите представители в Европейския Парламент ще отстояваме и гарантираме интересите, просперитетът, сигурността и благоденствието на българските и европейските граждани. 

Ако ми позволите накрая да цитирам Апостола Левски и перифразирам нашия предизборен слоган

„Да бъдем равни с другите европейски народи, зависи от нашите собствени задружни сили"

Нека да докажем, че ние българите сме достойни европейци! 

Желая от сърце успех на ГЕРБ, на нашия лидер господин Борисов и на България.

Благодаря Ви за вниманието!



Тагове:   конгрес,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: andreykovatchev
Категория: Политика
Прочетен: 146494
Постинги: 26
Коментари: 168
Гласове: 46
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930